Dag 4 - Rocky Mountain National Park

27 juli 2018 - Rocky Mountain National Park, Colorado, Verenigde Staten

’s Ochtends reden we gedoucht en fris Rocky Mountain National Park binnen. Een prachtige rit slingerend omhoog en op diverse uitzicht punten vergaapten we ons aan de grootsheid van dit natuurfenomeen. Alle fotocamera’s met diverse lenzen werden van stal gehaald. Op het hoogste punt van de bergpas stopte we bij het Visitor Centre. Een korte wandeling steil omhoog door toendragebied gaf ons het gevoel alsof we op het dak van de wereld stonden. Het waaide er wel enorm hard en de lucht begon wat donkerder te worden dus we besloten al gauw weer terug te lopen. Naast het Visitor Centre was een grote giftshop, waar souvenirs van de Rockies werden ingeslagen.

We vervolgden onze weg door het park met de camper. Voordat we het park aan de andere kant weer uitreden werden we blij verrast door het aanzicht van een mama Moose met haar baby. Eindelijk konden we de eland ook van ons lijstje afstrepen. Naast de elanden stonden er langs de weg ook grote herten te grazen, die zich niks van de menigte leken aan te trekken.

Vlak bij de westelijk uitgang van het park lag Still Water Campground, onze uitvalsbasis voor 2 nachten. Het was een grote campground, prachtig gelegen aan een groot meer. Vanaf onze plek liep er een klein paadje naar een strandje wat iets lager lag. Rens en Leon waren stoer genoeg om een duik te nemen in het ijskoude water, maar lang bleven ze er niet in. Ook omdat het weer weer snel omsloeg. Het begon erg hard te waaien en een dreigende, donkere lucht trok over. Regen bleef ons uiteindelijk bespaard en we konden gewoon buiten dineren, waar we ook nog eens getrakteerd werden op een prachtig zonsondergang. ’s Avonds stookten we onze eerste vuurtje van de vakantie.