Op weg naar Mount st. Helens
5 augustus 2019 - Castle Rock, Washington, Verenigde Staten
Maandag 5 augustus
Om bij Mt St Helens te komen, moesten we vandaag flink wat kilometers afleggen. Maar eerst was er een stop noodzakelijk bij de Safeway: boodschappen voor de komende drie dagen, een kop koffie en wifi om een plek op de campground in Kent, vlakbij het vliegveld te reserveren, zodat we donderdag gemakkelijk naar het vliegveld kunnen om Dagmar op te halen.
De snelste weg naar Helen zou bijna alleen maar interstate zijn. Daar hadden we niet zo’n zin in, dus kozen we voor achtereenvolgens hw.9, interstate 522, interstate 405 en bij Puyallup de 161. Dat was nog erg lang een zeer drukke weg; een aaneenschakeling van fastfood, malls, matrassenwinkels en autodealers. Pas na Graham werd het iets rustiger. We passeerden nog een van de weg geraakte en gekantelde vrachtwagen vol hout. Hulptroepen stonden klaar om de auto uit de berm te takelen en het hout over te laden.
Na de 161 namen we de 7, de 12 en toen toch nog een stukje interstate 5, tot Castle Rock. Daar namen we de afslag naar de hw 504, richting Mt St. Helens. We stopten bij het visitor center voor informatie en besloten maar meteen een vrije plek proberen te bemachtigen op de campground ertegenover, in Seaquest Statepark. Dat lukte en we konden ook twee nachten vastleggen. Toen we dat hadden geregeld was het 16.40 uur. We besloten de tentoonstelling in het visitor center voor de volgende dag te bewaren en gingen wat afkoelen, natuurlijk met een biertje ;-)
Daarna vlot eten gemaakt, natuurlijk op het kampvuur, dan smaken de worstjes extra lekker!

- Mieke De Jager: Wat heerlijk!! In de meivakantie?
- Marieke: indrukwekkend landschap,…
- Maielle: Typisch west coast weer...hier…
- Marieke: Veel plezier nog de laatste…
- Lia: Lekker biertje
Alle reacties »